معاونت تحقيقات و فنآوري
مجلات نامعتبر و جعلي
![معاونت تحقيقات و فنآوري](/thumbnail/550-h_100/uploads/old/Data/Sub_12/File/NewsM_etoolsfile_070816ac-f1bc-4326-a91c-caf626f46803black list site-92ffd5d2-532f-421f-bb12-6cf7ebaa705f.jpg)
معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اقدام به ايجاد سامانه اي نموده كه در آن فهرست مجلات نامعتبر علمي (Predatory Journals يا black list) منتشر و روزآمد مي شود. لازم بذكر است از تاريخ اول ژانويه 2017، مقالات چاپ شده در مجلات اين فهرست مشمول هيچ گونه امتياز علمي، پژوهشي، آموزشي و تشويقي نخواهد شد. لذا پژوهشگران، اعضاي هيأت علمي، دانشجويان و كاركنان محترم دانشگاه بايد پيش از مبادرت به ارسال مقاله به هر مجله اي، پس از بررسي هاي علمي و نمايه اي (ISI، Scopus و Pubmed) از معتبر بودن آن مجله به لحاظ نمايه و سپس با استعلام از سامانه مذكور به منظور اطمينان از اينكه مجله مورد نظر جزء مجلات نامعتبر علمي نباشد، اقدام نمايند.
توجه:
• سامانه اعلام شده وزارت بهداشت تمامي مجلات نامعتبر موجود را در بر نمي گيرد و عدم وجود مجله در آن الزاماً دليل بر معتبر بودن آن نيست. اما وجود مجله درسامانه نشان دهنده نامعتبر بودن آن است.
• با توجه به بروز رساني مداوم نمايه ها و فهرست مجلات نامعتبر جعلي وزارت بهداشت، احتمال تغييرات آتي در مجلات تحت پوشش آن ها وجود دارد.
با توجه به نكات فوق، از پژوهشگران گرامي تقاضا مي شود براي اعتباريابي مجلات مراحل زير را انجام دهند:
1. مجله را در نمايه هاي ISI ، Scopus و Pubmed جستجو كرده و از وجود آن در حداقل يك نمايه اطمينان حاصل نمايند.
3. در نهايت قبل از ارسال مقاله، مجله مورد نظر را به لحاظ پيشينه كاري، ناشر، سردبير، اعضاي هيات تحريريه و كيفيت مقالات قبلي نيز بررسي نمايند.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید