هفته پژوهش و فناوری سال 1402
مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه در سال 1402 برگزار شد.
![](/thumbnail/550-h_100/uploads/11/2023/Dec/12/PAZHOOHESH2 (1).jpg)
بنابر گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه صبح امروز، سه شنبه مورخ 21 آذر ماه 1402 مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه در سال 1402 با "شعار پژوهش و فناوری، پیشران رشد تولید و مهار تورم" با حضور ریاست و جمعی از معاونین دانشگاه، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان در محل سالن همایشهای دکتر فروزانفر برگزار شد.
دکتر سید محمد موسوی میرزایی ریاست دانشگاه در ابتدای مراسم با اشاره به توصیهای از مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب که ما باید به قلههای علم و دانش دست یابیم گفت: آینده در دست کشورهایی است که در حوزه علم، دانش و پژوهش دست برتر دارند و امروز میتوان گفت که ایران در برخی از علوم در بین 10 قدرت برتر دنیا قرار دارد.
دکتر سید محمد موسوی میرزائی با اظهار اینکه در رشتههای علوم پزشکی نیز جزو کشورهای شاخص دنیا هستیم تاکید و یادآوری کرد: پیشرفت کشور اتفاق نخواهد افتاد مگر از مسیر دانش و باید گفت مسیر دانش از دانشگاهها میگذرد و دانشگاهها با حضور اساتید دغدغهمند و دانشجویان توانمند ارتقاء خواهد یافت.
وی تقویت خودباوری و حمایت جدی از فعالیتهای پژوهشی را لازمه شکوفایی دانشگاهها و کشور دانست و خاطرنشان کرد: در این راستا معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه با تمام توان از هر کسی که ایده و تئوری جدید برای کمک به مسیر پیشبرد اهداف سلامت دارد استفاده کند و ما نیز حمایت خواهیم کرد.
دکتر مسعود یوسفی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری به اعضای محترم هیأت علمی، دانشجویان، پژوهشگران و فناوران اظهار داشت: امروزه ضرورت و اهمیت پژوهشهای کاربردی در رشد و توسعه جوامع بر هیچ کس پوشیده نیست و همان طور که از شعار امسال برای هفته پژوهش بر میآید، پژوهش موتور محرک پیشرفت و توسعه پیدار در هر کشوری به شمار میآید. قطعاً نتایج تحقیقات کاربردی در کوتاه مدت و برای رفع مشکلات جامعه، حوزه سلامت، بهداشت و درمان میتواند راه گشا باشد. با این حال پژوهش مقدمه تولید علم و فناوری است و این امر نشان دهنده ارزش پژوهش است و تولید، علم پژوهش و فناوری میسر نمیشود، مگر سرمایهگذاری در این زمینه صورت پذیرد.
دکتر یوسفی در ادامه با اشاره به اهم برنامههای معاونت تحقیقات و فناوری، اجرای طرحهای اثر گذار، اجرای طرحهای سفارش سایر سازمانها و جذب گرنت از آنها، اجرا و همکاری در برنامههای ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت (رجیستری)، ارتقای کیفی بروندادهای پژوهشی (مقالات 5 و 10% برتر)، ارتقاء مجلات دانشگاه و اخذ نمایههای بینالمللی، ایجاد زیرساختهای مناسب در حوزههای تحقیقات و فناوری را جزء مهمترین برنامههای معاونت برشمرد.
وی در ادامه درخصوص فعالیتهای یکساله معاونت تحقیقات و فناوری به تجهیز آزمایشگاه جامع تحقیقات و مرکز مطالعات تجربی و حیوانات آزمایشگاهی، ارتقای جایگاه عضویت آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه در LabsNet به سطح توانمند، کسب رتبه 5 و عنوان چهار ستاره کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی، رتبه سوم مرکز بیماریهای قلب و عروق در بین 209 مرکز بالینی با سابقه کمتر از 10 سال ، موافقت با راه اندازی واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان رازی و امام رضا (ع)، عقد تفاهم نامه همکاری مشترک با سایر سازمانها، اصلاح سیستم روشنایی کتابخانه ،افزایش تعداد استنادات به مقالات نشریات در پایگاه اسکوپوس و 14 مورد تجاریسازی و تولید انبوه محصولات فناورانه اشاره کرد.
در پایان این مراسم از پژوهشگران برگزیده و فناوران برتر، پژوهشگران برتر دانشکدهها، کارمندان و دانشجویان پژوهشگر دانشگاه در سال 1402 تقدیر گردید که در خبر تکمیلی به مشروح اسامی این عزیزان اشاره خواهد شد.